أم على
المقادير
المقادير
لفائف ميل فاى
سكر
حليب
قشطة
جوز هند
مكسرات على حسب اللى تحبون انا استخدمت لوز وبندق
ودة الميل فاى
نكسر الميل فاى ونقسمة نصفين
نغلى اللبن ونسكرة زى ماتحبو سكرة ونضع علية علبة قشطة
ونحطة على الماى فاى
وبعدين المكسرات وجوز الهند
وبعدين نحط الباقى من الماى فاى وبعدين اللبن
وبعدين نحطة فى الفرن وعلية القشطة من فوووق
ودة شكلة اما بيطلع من الفرن
الكنافة بالمهلبية
المقادير:
كنافة طبعا
زبدة
الحشوة:
كوب لبن
2 معلقة نشااااااا
ا معلقة سكر
فانيليا
توضع على النار حتى يتقل الخليط
القطر
(الشراب)(العسل)
سكر
ماء
فانيليااا
نصف لمون كبيرة
ويغلى على النار جيداااااااا
تسيح الزبدة على النااااار وتوضع على الكنافة بعد تقطيع الكنافة قطع صغيرة
تقسم الكنافة نصفين ونضع النصف الاول ونضغط علية جيدااااااا
ثم
نضع المهلبية فى النصف
ونضع باقى الكنافة ونضغط عليها بس مش جامد قوى علشان المهلبية متطلعش برة
تدخل الفرن حتى تنضج
يجب ان يكون الشربات بارد والكنافة ساخنة
نضع العسل على الكنافة ونقلبهااااااااااااااااااا
مطبخ قصيمي نت
- بلح الشام
المقادير:
1 كوب ماء
¼ كوب زبدة
½ 1 كوب دقيق
¼ ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة كبيرة دقيق سميد ناعم
4 بيض
زيت للقلي
قطر
طريقة التحضير:
يُوضع الماء والزبدة في وعاء على نار متوسطة حتى الغليان
يُنخل الدقيق والملح ودقيق سميد
يُضاف خليط الدقيق إلى الماء، والزبدة دفعة واحدة مع التقليب جيداُ، حتى يتكون عجين ليّن طري لا يلتصق بأطراف الوعاء
يُرفع عن النار
تُضاف البيضة الأولى مع الخفق بشدة حتى يتجانس الخليط
ثم تضاف الثانية ويراعى عند إضافة البيض، ألا يضاف إلا بعد اختفاء أثر البيضة الأولى، حتى ينتهي مقدار البيض ويخفق العجين بقوة بين كل بيضة وأخرى
-يُصّب العجين في كيس
يُسّخن الزيت جيداُ
يُضغط على الكيس باليد ويقص بلح الشام، بالمقص بالقرب من الزيت
يترك حتى يحمر
وتكرر العملية مع مراعاة عدم وضع كمية كبيرة من بلح الشام في الزيت مرة واحدة
يُرفع من الزيت ويوضع على منشفة ورقية
ثم يوضع في القطر، ثم يصفى قليلاً
والنقل
http://www.abohour.com/showthread.php?s=319dee7eddd1d233654cbddc41710078&p=114731#post114731